Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tomek Pludowski (1061 niezalogowanych)
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
B.K. napisał:
[b].w kazdym razie szef nie moze zrealizowac bez podatnika czeku...moze mu podpisali pelnomocnictwo na realizacje i nawet tego nie wiedza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
truskawkowa napisał:
B.K. napisał:
[b].w kazdym razie szef nie moze zrealizowac bez podatnika czeku...moze mu podpisali pelnomocnictwo na realizacje i nawet tego nie wiedza

oj masz racje...nie pomyslałam pod tym katem wszystko mozliwe....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
truskawkowa napisał:
trzeba by zaczac od podstawowej edukacji gulczasa w kwestii podatkow,poczawszy od wytlumaczenia mu ile on sam zarabia,ile z tego idzie na zaliczke,az do samego zeznania rocznego i wtedy moze bysmy doszli do sedna
jestem zdziwiona,ze ktos pracuje kilka lat w Norwegii i nie posiada takich podstawowych informacji w zakresie podatkow

i tak własnie wyglada ignorancja własnej osoby...a jednak są ludzie ktorzy nie lubią samych siebie
godzimy sie na wyzysk i poźniej są tego skutki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
MOŻE BYĆ JESZCZE GORZEJ...!!!
Bo skoro adres pracowników to równocześnie adres firmy ,to wszystkie zeznania podatkowe oraz kody dostępu do kont osobistych trafiają do szefa a ten nieskrępowanie nimi operuje ,nabijając sobie darmową i opodatkowaną kasę ,kosztem osób nie obeznanych w temacie Norweskich podatków i praw z tym związanych...
jednak jak czytam to stało się to dla NIEGO za mało i żąda dodatkowych zwrotów nadpłaty...
Nie zdziwił bym się gdyby tym pracodawcą był polak ...
Co nie znaczy ,że Norgi są wolni od takich praktyk jak widzą bezkarność i totalny brak u pracownika podstaw czytania pism po Norwesku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
KURCZE WATPIE ABY KTOS ODWAZYL SIE ZLAMAC TYLE PRZEPISOW!!!!!! CHOCIAZ TO NIEWYKLUCZONE !!!! POCZAWSZY OD ZLAMANIA TAJEMNICY KORESPONDENCJI A KONCZYWSZY NA OKRADANIU LUDZI A PO DRODZE OSZUSTWA PODATKOWE!?????? COS NIE WYDAJE MI SIE ABY KTOS TAK RYZYKOWAL.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
ja to nie wiem gulczas co Ci poradzic,bo to zalezy od tego,czy chcecie walczyc o pieniadze wstecz,czy pytasz na przyszlosc...
bo jak na przyszlosc,to zeby pieniadze trafily na pewno na wasze konta,trzeba zlozyc zeznanie roczne i napisac numer konta,na ktory ma trafic zwrot
ale znowu rownolegle pracodawca bedac w ewentualnym posiadaniu Waszych kodow,moze kombinowac i zmieniac rzeczywiscie przez internet niektore fakty i tak final sprawy bedzie niepewny,poza tym moze powstac,a raczej na pewno powstanie miedzy wami konflikt(nie wiem czy jestes na to przygotowany )
jezeli jestescie rzeczywiscie oszukiwani,ja bym radzila w pierwszej kolejnosci szukac innej pracy,a w miedzy czasie przygotowac z kims kompetentnym zadanie zwrotu pieniedzy/pozew przeciwko pracodawcy
czy Wy macie jakies umowy o prace w ogole?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
krolestwo za konia napisał:
KURCZE WATPIE ABY KTOS ODWAZYL SIE ZLAMAC TYLE PRZEPISOW!!!!!! CHOCIAZ TO NIEWYKLUCZONE !!!! POCZAWSZY OD ZLAMANIA TAJEMNICY KORESPONDENCJI A KONCZYWSZY NA OKRADANIU LUDZI A PO DRODZE OSZUSTWA PODATKOWE!?????? COS NIE WYDAJE MI SIE ABY KTOS TAK RYZYKOWAL.no w glowie sie nie miesci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
TU JEST ZAMALO DANYCH ABY COKOLWIEK RADZIC!!!! PRZEDEWSZYSTKIM KAZDY MOZE SPRAWDZIC SWOJE ZEZNANIE PODATKOWE!!!!!!!!!!!!!!!!! O JAKIM ZWROCIE MOWIMY??????STANDARTFRADRAG CZY PENDLER???? ILE ONI JUZ TU SA CZY SA ZATRUDNIENI U NORWESKIEGO PRACODAWCY CZY POSREDNIKA? NIE WIERZE W TO ZE ICH PRACODAWCA ZABIERA IM SKATTEOPPGJØRD!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAM JEST WSZYSTKO NAPISANE PRZECIEZ GDZIE,ILE ZA CO ITD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:
...no w glowie sie nie miesci ... MASZ rację ...bo głowa jako taka ma ograniczoną pojemność...
NATOMIAST Umysł wszystko przyjmie i przetworzy a zarazem zastosuje jak tego usilnie zażądamy...
Wszak to nieograniczony wszechświat...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
Jesli jest to prawda co pisze gulczas to jakby nie patrzec jakis obóz pracy...ciekawe czy jeszcze dostaja wypłaty i za ile pracuja...oj nie dobrze sie dzieje....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok